Ще остане ли журналистът Горан Благоев да води предаването Вяра

...
 Ще остане ли журналистът Горан Благоев да води предаването Вяра
Коментари Харесай

Ще напусне ли Горан Благоев БНТ?

 

Ще остане ли журналистът Горан Благоев да води предаването " Вяра и общество " по Българска национална телевизия, откакто стана основател на новата партия на Цветан Цветанов " Републиканци за България " и има ли спор на ползи?

Като всеки жител на Република България известният публицист и историк има право да членува в каквато партия пожелае. Това е негово конституционно право. Ако обаче заема пост в политически план няма по какъв начин да продължи да остане в Българска национална телевизия, обясниха адвокати и медийни специалисти пред Lupa.bg.

Ако е единствено редови член на партията, Горан Благоев може да продължи да води " Вяра и общество ", защото това не нарушава вътрешните правила в малкия екран и официално не става дума за спор на ползи, допълниха те.

Друг към този момент е въпросът, в случай че журналистът си разреши да употребява религиозното предаване за пробутване на избрана партийна линия от екрана на публичната телевизия, като това е въпрос на морал и на професионална нравственос.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР